SANDHEDEN OM VALENTINSDAG 

Af Pastor David J. Meyer
En tidligere astrolog og okkultist


Hvert år fejre millioner af mennesker den 14. februar dagen, kendt som Valentinsdag - de elskendes helligdag. Millioner af hjerteformede kort og æsker chokolade bliver givet som gaver, og selv kirker afholder Valentines kærlighedsdag. I skoler, helt fra børnehaveklassen, trækker børnene navne fra en kasse og udveksler hjertefigurer, som "par", og det siges kun at være for sjov. Folk i alle aldre deltager, og de ord der høres overalt på denne dag er, "Be My Valentine" ("Vil du være min Valentine partner")

Den triste kendsgerning er, at de fleste mennesker aldrig stiller spørgsmål ved oprindelsen af de skikke de deltager i. De fleste stiller ikke spørgsmål, men gør, hvad alle andre gør. De stopper aldrig op for at overveje, hvad den almægtige Gud i himlen mener om deres aktiviteter. Når man tænker på, at Valentinsdag er en dag hvor man involverer sit hjertet, er det vigtigt at vi lytter til følgende ord fra Den Almægtige: "Hjertet er det mest bedrageriske af alt, det er uhelbredeligt, hvem kan gennemskue det? Jeg, Herren, udforsker hjertet og ransager nyrerne. Jeg giver enhver efter hans færd og efter hans gerninger." Jeremias 17:9-10

Kristne bør være kendt for deres dømmekraft og bør stille spørgsmål om Valentinsdag. Hvad er oprindelsen til denne usædvanlige dag? Hvorfor er der sådan et fokus på den røde farve? Hvor stammer hjertets udformning fra, og hvad betyder det? Disse og andre spørgsmål vil nu blive besvaret, mens vi undersøger de hedenske rødderne til denne populære dag.

I det romerske imperium, var februar måned var den sidste og korteste måned af året. Februar havde oprindeligt 30 dage, men da Julius Cæsar opkaldte juli måned efter sig selv, besluttede han at gøre den pågældende måned længere og korte februar ned til 29 dage, samtidig med at juli måned fik 31 dage. Senere, da Octavius Cæsar, også kendt som Augustus, kom til magten, navngav han august måned efter sig selv, og da han ikke ville se sig overgået, trak han også en dag fra februar og gav august måned 31 dage. Den dag i dag er det stadigvæk på den måde.

De gamle romere mente, at hver måned havde en ånd, der opnåede sin maksimale styrke eller højdepunkt af magten i midten, kaldet "Ides", af måneden. Dette var som regel den 15. dag, og det var en dag, hvor hekse, "augurs", sandsigerske og trolde udførte deres magi. En "augurs" var en person, fyldt med en "guddommelig" ånd. Fra ordet "augurs" kommer ordet “inaugurate” = indvie, som betyder at "tage varsler". Da februar allerede var blevet plyndret en dag af Cæsars og kun havde 28 dage, var februars "Ides" den 14. dag i måneden. Da en måneds "Ides" blev fejret den foregående aften, blev februar enestående, fordi det var den 13. dag, der gik forud for Ides i denne ene måned, og det blev en meget vigtig hedensk fridag i det romerske rige.

Helligdagen den 14. februar blev kaldt "Lupercalia" eller "ulvens dag". Det var en dag, der var helliget gudinden Junos's seksuelle vanvid. Denne dag hyldede også de romerske guder, Lupercus og Faunus, samt de legendariske to romerske tvillingebrødre, Remus og Romulus der angiveligt grundlagt Rom. Det siges at disse to blev ammet af ulve i en hule på Palatinerhøjen i Rom. Grotten blev kaldt Lupercal og var centrum for fejringen af aftenen, før Lupercalia - den 14. februar. På denne dag, som senere blev kaldt Valentinsdag, klædte Luperci, Lupercus's præster sig i bukkeskind og udførte en blodig ceremoni. Præsterne ofrede geder og hunde til Lupercus, ulvens gud, og smurte sig ind i blodet. Præsterne, der var røde af ofrenes blod, løb derefter rundt om Palatinerhøjen i et vildt raseri, mens de skar gedeskindsremme kaldet "februa". Kvinderne sad hele vejen rundt om højen, hvor de blodige præster løb, og ramte dem med remmene for at gøre dem frugtbare.

De unge kvinder mødtes derefter i byen, hvor deres navne blev lagt i kasser. Disse "kærligheds-noter" blev kaldt billetter. Roms mænd trak derefter en billet, og den kvinde hvis navn stod på billetten, blev hans seksuelle partner, som han kunne hore med indtil næste Lupercalia - 14. februar.

Således blev den 14. februar en dag med uhæmmet seksuelt begær. Farven rød var helliget den dag på grund af blodet og "hjerteformen", som også er populær i dag. Hjerteformen repræsenterer ikke det menneskelige hjerte, det ser slet ikke ser sådan ud. Formen symboliserer den kvindelige åbningen til det område, hvor det hellige samleje foregår.

Da den gnostisk-katolske kirke begyndte at få fodfæste i Rom omkring det 3. århundrede, blev de kendt som Valentinerne. De bibeholdte de seksuelle lege i festivalen, som de kaldte "engle i brudekammeret", eller "rituelt samleje". Det blev betragtet som en genskabelse af ægteskabet mellem "Sophia og Forløseren". Når deltagerne den 14. februar begyndte deres seksuelle ritual, ledet og overvåget af præsterne kendt som Valentinians, blev følgende udtalt: "Lad lysets frø dale ned i dit brudekammer, modtag brudgommen... åben dine arme og omfavn ham. Se, nåde er kommet over dig".

Efterhånden som tiden gik, undertrykt den ortodokse kirke den gnostisk-katolske. De skabte "St. Valentine", hvis dag vi fortsat fejre i disse moderne tider.

Det bør være en selvfølge, at kristne bør undgå Valentinsdag som pest. I Guds øjne, er det stadig "Lupercalia", "Ulvenes dag". Mænd bliver som ulve, når de udøver det sataniske utugtsritual, (samleje udenfor ægteskabet). Vi har hørt om "ulvenes fløjten", men vi ved alle, at ulve ikke fløjter. Det er lystne mænd og kvinder, som udøver satans blasfemi den dag i dag.

Afslutningsvis må vi spørge os selv: "Kan en sand kristen på nogen måde deltage i denne hyldest med disse onde rødder? Skal vi følge denne hedenske skik, som er blevet udøvet i så mange år og forsøge at retfærdiggøre den som kærlighed?" Romerne 12:2 besvarer det meget godt "Tilpas jer ikke denne verden, men lad jer forvandle, ved at sindet fornyes, så I kan skønne, hvad der er Guds vilje: det gode, det som behager ham, det fuldkomne".

De chokerende oplysninger i denne tekst kan let kontrolleres på et offentligt bibliotek.

Der er bedt for dig som læser denne tekst! Du vil aldrig være den samme efter at have læst den. Må vor Herre Jesus Kristus give dig ønsket om at vandre i sandhed.


Pastor David J. Meyer
 

http://www.lasttrumpetministries.org

Oversat fra: Be Nobody's Valentine
 

PRINT     TILBAGE