HALLOWEEN OG MØRKETS KRÆFTER

Af Pastor David J. Meyer
En tidligere astrolog og okkultist


Hvor stammer Halloween fra? Den 31. oktober er spøgelsers, hekses, troldes, og de groteske skabningers dag. Det er også en dag med orange og sort, med stearinlys og græskar-lygter. Kostumefester og underlige skikke optager sindene i den vestlige civilisation, og alt dette ser ud til at intensiveres hvert år. Børn, som bærer alle slags tænkelige og utænkelige kostumer, har i årevis gået fra dør til dør i slutningen af oktober, for at sige: "Ballade eller belønning" (trick or treat) og dermed samlet poser fulde af lækkerier. I de senere år har mange mennesker dekoreret deres haver som kirkegårde og gjort deres huse spøgelsesagtige. Selv kirker holder Halloween fester og laver "hjemsøgte huse", som indsamlingsprojekter. Hvor stammer det fra, og hvad ligger der bagved? De fleste mennesker vil sige, at det er harmløs sjov. Nogle vil vove at sige: "Hvis der er nogen trolddom i det, er det hvid trolddom". For virkelig at besvare begge spørgsmål, hvor kommer det fra, og hvad ligger der bagved, må vi gå helt tilbage til oprindelsen.

Halloween har sin oprindelse fra de britiske øer, og opstod for ca. 1300 år siden. Dengang var der mange mænd og kvinder, der praktiserede en såkaldt "naturreligion", kendt som Wicca. Ordet Wicca betyder "De kloge". Ordet heks (witch) stammer fra Wicca. Heksene udøvede deres trolddom og magi som enkeltpersoner eller i grupper af 13, kendte som Covens. Undertiden arbejdede heksene og troldmændene i et "triumvirat", kendt som "kraften ved tre". Den kvindelige Wiccan var kendt som en heks, og den mandlige Wiccan var kendt som en troldmand. Ordet "warlock" blev ikke brugt af hekse eller troldmænd til at identificere sig selv. Det er faktisk et skotsk-galisk ord, der betyder "forræder". Satanister bruger ordet "warlock".

Heksene og troldmændene var tilbedere af "Moder Jord", solen, månen og stjernerne. De tror ikke på Satan. De mødes hver fredag aften ved en sammenkomst som kaldes en "esbat". Her tegner de en magisk cirkel med en sekstakket stjerne i, der kaldes et heksagram, hvorfra vi får ordet heks. Tallet 13 står nøgent i heksagrammet og giver mulighed for at arbejde med magi og okkulte ritualer såsom "at trække månen ned". Fuldmånen er hellig for hekse og troldmænd, især hvis den falder på en fredag. Det anses for at være endnu mere betydningsfuldt, hvis fredagen også er den 13. dag i måneden.

Heksene og troldmændene fejrer "sabat" otte gange om året. Ved afslutningen af sabaterne bliver der altid udført ritualer og kastet med forbandelser. Sabaterne falder på følgende dage: Imbolc den 2. februar, forårsjævndøgn den 22. marts, Beltaine den 1. maj, sommersolhverv den 22. juni, Lugnahsaid den 31. juli, efterårsjævndøgn den 22. september, Samhain den 31. oktober, og vintersolhverv den 22. december, som også er kendt som Yule, jul.

Hekse og troldmænd har særlige måder at fejre hver af de forskellige sabater på. Selv om de ikke tror på Satan, er det ham, der giver dem de oplevelser de har, og narrede dem til at tro, at det er naturens kræfter, de er forbundet med. Halloween er den vigtigste af de otte sabater med hensyn til hekse- og trolddomskraft, og den er kendt af heksene og troldmændene ved det skotsk-galiske ord "Samhain", der udtales "SOW-EEN". På denne aften tror de, at en barriere mellem denne verden og den næste, kendt som det astrale plan, bliver meget tynd. De mener, at dette giver afdødes ånder mulighed for at rejse frit frem og tilbage mellem jorden og det astrale plan. Derfor er Halloween den største dag for hekse og troldmænd. I mange århundreder, har de på denne nat udført deres magi og trolddomskunst og derefter haft vilde fester i mørket gennem hele natten. De spiller spil, eksempelvis med æbler, fordi hekse og troldmænd betragter æblet som helligt! De fortæller også historier fra deres personlige magi-dagbøger også kendt som deres "skyggebøger." Disse spøgelseshistorier starter, når ypperstepræsten eller præstinden siger: "En heksehistorie og en kop øl til de mange af vores usynlige gæster". (“A witches’ tale and a cup of ale for the host of our guests unseen”). 

I de tidlige dage i England, var der en anden form for trolddomskraft kendt som druidisme. Druider blev kaldt "Mænd af Ege" og var en underlig klan af mænd, der var klædt i hvide klæder. Druider tilbad Cernnunos, "Nattens hornede Jæger". Halloween var hellig for druiderne fordi deres solgud trak sig tilbage til underverdenen den 31. oktober, hvilket er grunden til at mørket øges og lyset mindskes i henhold til deres tro.

Når mørket satte ind den 31. oktober, iklædte klanen af druider sig deres hvide klæder og hætter. Derefter gik de i et fakkeltog hvor de bar segl og keltiske kors. I begyndelsen af processionen blev en mandlig slave dræbt og slæbt med et reb fastgjort til sin venstre ankel. Druiderne gik, indtil de kom til et hus eller en landsby, hvor de råbte det der svarer til "ballade eller belønning". Druiderne krævede at få udleveret en slavepige eller en kvinde. Hvis folket nægtede at udlevere en pige som "belønning", blev der taget blod fra den døde slave til at tegne et hexagram eller en sekstakket stjerne på døren eller væggen i landsbyen. Ånden fra "Nattens hornede Jæger" krævede af druiderne, at de den nat slog nogen ihjel i det hus eller den landsby.

Hvis huset eller landsbyen gav en pige som "belønning", satte druiderne et græskar med et ansigt udskåret i det, foran døren eller porten til dette sted. Inde i græskaret var der et lys lavet af talg fra et menneske, til at holde onde ånder væk. Således var græskar-lygterne et tegn på, at de havde samarbejdet med Satan.

De kvindelige ofre blev taget til Stonehenge, hvor de blev voldtaget og dræbt, og derefter ofret på et helligt bål indtil der kun var ulmende gløder tilbage. Dette offerbål er oprindelsen til det moderne sankthansbål. For at have held til at overleve vinteren, forventes det at alle landsbyboerne bruge ulmende gløder fra bålet til at "oplyse deres hjerter".

Som vi tydeligt kan se, er Halloween ikke harmløst. Satan har i vores moderne tidsalder også mennesker der efterligner de gamle hekse og druider. Alt dette har Gud forbandet. Vi lever i en tid, hvor hekse- og trolddomskraft bliver genoplivet. Film er fyldt med det og mange tv-programmer underviser millioner i trolddom og heksekraft. Harry Potter bøgerne fremmer ligeledes Satan sag! Halloween er ingen vittighed og er ikke harmløst sjov! Denne onde helligdag har ingen plads i en kristens liv. Den romersk-katolske kirke lånte Halloween fra heksene, hvilket viser hvor blinde de er. Må Gud hjælpe dig, når du læser dette skrift til at undgå Halloween, samt hjælpe dig med at advare andre om, at det er Satans opfindelsen, og det kan aldrig blive andet end ondt fra første færd!


Relaterende bibelvers:
5. Mosebog 18:9 -12
Galaterne 5:19 - 21
Åbenbaringen 9:21
Åbenbaringen 21:8

Pastor David J. Meyer

http://www.lasttrumpetministries.org

Læs også: Halloween og det okkulte - En sand historie, tryk her!
 

PRINT     TILBAGE